Tavuklu Mantarlı Güveç
Selin Hıdır
410 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuklu Mantarlı Güveç tarifi: Toprak güvecin içinde yavaşça pişen tavuk, mantar ve baharatların birleşimiyle ortaya çıkan nefis bir lezzet şöleni! Tavuklu mantarlı güveç tarifi, hem pratik hazırlanışıyla hem de fırında pişerken mutfağı saran enfes kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek bir ana yemek. İşte tavuklu mantarlı güveç yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Ayvalı Kuzu Güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuklu mantarlı güveç kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuklu mantarlı güveç 350 kaloridir.

Tavuklu Mantarlı Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tavuklu Mantarlı Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tavaya zeytinyağını alın ve kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte soteleyin.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  3. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin. Baharatları da ilave ederek birkaç dakika kaynamaya bırakın.
  5. Karışımı güveç kaplarına veya büyük bir güveç tenceresine paylaştırın. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve küçük parçalar halinde tereyağını ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  7. Güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip peynir eriyip kızarana kadar 10 dakika daha fırında pişirin.
  8. Fırından çıkan tavuklu mantarlı güveci sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Güvecin soslu yapısını dengelemek için şehriyeli pirinç pilavı veya bulgur pilavı tercih edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı roka salatası, çoban salata veya yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir Akdeniz salatası yemeğe ferahlık katacaktır.
  • Yoğurtlu mezeler, özellikle süzme yoğurt ile hazırlanan sarımsaklı cacık, yemeğin lezzetini tamamlar.
  • Güvecin sosunu almak için sıcak ve çıtır ekmek dilimleri mükemmel bir eşlikçidir.
  Püf Noktası
  • Fazla su bırakmamaları için mantarları tavada yüksek ateşte kavurun. Böylece güveç sulanmaz ve daha yoğun bir lezzet elde edilir.
  • Kekik ve toz kırmızı biber, tavuğun aromasını artırır. Baharatları ocaktan almadan önce ekleyip birkaç dakika pişirmek, lezzetlerini daha iyi ortaya çıkarır.
  • Fırına verdikten sonra son 5-10 dakikada eklenen kaşar peyniri, hem güzelce erir hem de kızarıp lezzetli bir kabuk oluşturur.
  • Toprak güveçler, ısıyı eşit yayarak yemeğin daha iyi pişmesini sağlar ve lezzetini artırır. Eğer toprak güveç kullanıyorsanız, fırına koymadan önce ıslatmanız çatlamasını önler.
  • Güveçlere pişirme aşamasının sonunda az miktarda tereyağı eklemek, yemeğe ekstra lezzet ve parlaklık katar.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Farklı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Yemek Tarifleri