- Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında
yumuşayıncaya kadar közleyin.
- Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Unu bir sos tenceresine
alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sütü azar azar ekleyip
karıştırın. Patlıcanı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve
ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak,
küp doğranmış havuç, el blenderinden geçirdiğiniz domates ve
defne yaprağını zeytinyağında kavurun.
- 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler
yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
- Patlıcanı servis tabağına
yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Kuzu etli versiyonu için, klasik hünkar beğendi tarifine göz atabilirsiniz.