Tavuklu Hünkar Beğendi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Hünkar Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
  2. Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
  4. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak, küp doğranmış havuç, el blenderinden geçirdiğiniz domates ve defne yaprağını zeytinyağında kavurun.
  5. 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  6. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu etli versiyonu için, klasik hünkar beğendi tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu