Tavuklu Hamur Katları
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Hamur Katları Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pişirmek için

Tavuklu Hamur Katları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu bir yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Haşlanmış tavuk göğüs etlerini küçük doğrayıp pembeleşen soğana ilave edin. Unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  5. Unun kokusu çıkmaya başladığında süt, tuz ve karabiberi ilave edin. Süt kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın.
  6. Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye ayırın. Unlanmış tezgaha alıp bir merdane yardımıyla kare fırın kabınızın boyutlarında açın.
  7. Açtığınız hamurlardan ilkini yağladığınız fırın kabının tabanına yerleştirin. Üzerine tavuk etli harcın yarısını yayın.
  8. Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp tavuk etli harcın üzerine kapatın. Kalan tavuk etli harcı yayıp son kalan hamuru üzerine kapatın.
  9. Pişirmek için, salça ve suyu bir kasede karıştırıp hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  10. Fırından alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu