Tavuklu Bezelye Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bezelye, tavuk, patates ve havuç ile hazırlanan tavuklu bezelye yemeği, Türk mutfağının klasiklerindendir. Protein bakımından zengin olan bu yemek, hafif beslenmek isteyenler için de idealdir. Akşam için zengin bir menü hazırlamak istiyorsanız, tavuklu bezelye yemeğini pirinç pilavı ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ekonomik ve pratik tavuklu bezelye yemeği tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan etli bezelye yemeğini de tercih edebilirsiniz.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bezelyeler ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı koyulmuş tencereye alınır. 
  2. Soğan biraz kavrulmaya başlayınca sarımsak ve domates salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Ardından tavuk etleri eklenir ve suyunu salıp geri çekene kadar pişirilir.
  4. Patates ve havuç yıkanır ve küp küp doğranır.
  5. Bezelye, patates ve havuç eklenir. Bütün malzemeler birlikte kavrulur. 
  6. Baharatlar eklendikten sonra malzemelerin üstüne geçene kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu