Tavuk Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Servis için

Tavuk Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini 2.5 cm boyutunda küpler halinde doğradıktan sonra bir kaseye aktarıp üzerlerine limon suyu, mısır unu, yoğurt, sarımsak, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin.
  2. İyice karıştırdıktan sonra üzerini streç filmle sarıp 15 dakika beklemeye bırakın.
  3. Soğanları elma dilimi şeklinde kesin. Izgarayı önceden ısıtıp, tavuk ve soğanları peş peşe şişe geçirin.
  4. Soğanın üzerine fırçayla biraz yağ sürdükten sonra kebapları arasıra çevirerek 10-12 dakika kızartın.
  5. Kebapları taze biberiye dallarıyla süsleyip bulgur pilavı ve tortilla ile servis yapın.
Et ile hazırlanan ve Ege'nin en sevilen lezzetleri arasında yer alan ev yapımı çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Kebap Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu