Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu döküp süzün.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk kanatlarını ekleyip her iki tarafını da kızartın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.
  4. İki su bardağı sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı köriyi ekleyip karıştırın. Yeşil mercimeği de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin.
  5. Kısık ateşte pişirin. Suyu yeterli gelmez ise su ilave edin. Mercimek ve tavuk kanadı pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu