Tavuk Etli Milföy Pay
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Milföy Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Milföy Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız sarımsağı ve ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. Pırasa biraz yumuşayınca jülyen doğradığınız kırmızıbiberi ve küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ekleyip soteleyin. Tavuk etinin pişmesine yakın mısır, tarhun, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın kabına tavuklu harcı döküp yayın. Bir milföyün üzerine un serpip fırın kabının büyüklüğünde açın. Fırın kabının üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Diğer milföyü de az açıp yaprak şeklinde şekiller çıkarın. Milföyün üzerine yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Büyük boy milföyünüz yoksa 4 kare milföyü yan yana getirip birleştirerek büyük boy milföy elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Milföylü Tarifler Tavuk Yemekleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu