Tarhun Soslu Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarhun Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Süslemek için

Tarhun Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini yağlı kağıt arasına alarak et döveceği ile inceltin. Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın.
  2. Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabağa aktarıp üzerine kapak kapatın.
  3. Aynı tavaya ince kıyılmış frenk soğanlarını aktarıp 2 dakika soteleyin. Tarhun ve kremayı ekleyip kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Servis tabağına defne yapraklarını dizin. Üzerine tavuk etini yerleştirin.
  5. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Frenk soğanı, kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu