Taco Abhaz
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @pastalin Aylin Canay’ın leziz bir tarifi ile karşınızdayız. Taco yapımı için mısır ve buğday unu, çerkez tavuğu için de büyük boy tavuk butları kullanabilirsiniz. Özellikle farklı tatlar denemek isteyenler için ideal olan taco abhaz tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Taco Abhaz Tarifi İçin

Malzemeler

Taco için

Abhaz usulü Çerkez tavuğu için

Üzeri için

Taco Abhaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taco malzemesini derin bir kaba alarak yoğurun. Hafif sert bir hamur olacaktır. Üzerini kapatarak 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
  2. Hamuru un serptiğiniz tezgaha alarak açın ve küçük yuvarlaklar kestikten sonra sıcak teflon tavada, iki tarafını da renk alacak şekilde pişirin. Sıcakken çok geniş olmayan merdane üstüne alın ve kırmadan bastırarak taco şeklini verin. 
  3. Sıvıyağı derin bir tencerede ısıtın ve soğanı ekleyerek renk alana kadar kavurun.
  4. Tavuk butlarını ilave ederek biraz kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tavuk butlarını başka bir kaba alın ve tavuk suyunu ılınmaya bırakın. 
  5. Sos tenceresine 1 su bardağı su koyarak kaynatın ve mısır ununu ilave ederek sürekli karıştırmak suretiyle 15 dakika pişirdikten sonra bir tabağa alarak soğumaya bırakın.
  6. 3 kepçe tavuk suyu, cevizin yarısı, mısır unlu sosun yarısı, sarımsağı ve abaza acıkasını robotta krema kıvamına gelene kadar çekin ve derin bir kaba alın. Kalan tüm malzemeyi ekledikten sonra didiklediğiniz tavuğu ilave ederek karıştırın. 
  7. Üzeri için sıvıyağ ve acı toz biberi bir tavada ısıtın.
  8. Soğuyan taco’ların üzerine birer kaşık çerkez tavuğu koyarak servis tabağına alın ve acı biberli yağı üzerinde gezdirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo