Şipleme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şipleme Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Akıtma için

Şipleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin (pişirme sırasında üzerinde biriken köpüğü delikli kaşıkla alın).
  2. Etin suyunu süzüp iri parçalar şeklinde didikleyin. Üzerine tuz serpip tatlandırın. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın. Un ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  3. Bir kepçe dolusu hamuru varsa sacın üzerinde yoksa yapışmaz yüzeyli tavaya döküp pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde pişirin.
  4. Tereyağına birkaç kaşık tavuk suyu ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine tereyağı sürüp tavuk etini paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yumurtalı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu