Sebzeli Tavuk Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sebzeli Tavuk Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarı biberle kırmızıbiberleri ince şerit doğrayın. Kabakların kabuğunu kazıyıp uzunlamasına yarıya bölüp ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. Kalanını yine ince şerit halinde doğrayın.
  2. Tavuk filetoları tezgaha alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. İnce dilimlediğiniz sarımsakları paylaştırın.
  3. Ortalarına hazırladığınız sebze harcını yerleştirin. Kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Rulo şeklinde sıkıca sarıp kenarlarını kürdan ile tutturun.
  4. Üzeri için kaseye galeta ununu, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiber, biberiyeyi ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
  5. Tavuk eti rulolarını harca bulayıp önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında yağlı kağıt üzerinde kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sarma Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu