Bazı
yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...
Hindi butlarını yıkayın. Sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeyi bir kasede karıştırın. Karışımı butların üzerine eşit miktarda sürün. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın. Pastırma dilimlerini patateslerin etrafına sararak kürdanla sabitleyin.
Pastırmalı patatesleri bir tencereye alın. 1 kahve fincanı su, tuz ve kekik ekleyin. Çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip kıyın ve pastırmalı patatese ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Hindi butlarını geniş ve derin bir tencereye alın. Yağsız olarak her iki yüzünü kızartın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte yarım saat kadar pişirin. Butları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin. Kalan suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip yarım su bardağı tavuk suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirin.
Pastırmalı patatesleri fırında pişmekte olan hindiye ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.
Safranlı pilav için pirinci bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş suda yarım saat kadar bekletin. Bol suyla
yıkayıp süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp rendelenmiş havucu ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kavurup pirinci ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Üzerine safranla karıştırılmış sıcak su ilave edip orta ateşte bir taşım kaynatın. Kısık ateşe alıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Hindiyi servis tabağına aktarın. Yanında havuçlu safranlı pilav ve pastırmalı patatesle birlikte sıcak servis yapın.