Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Biber çanakları için

Köri soslu tavuk için

Sosu için

Üzeri için

Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biber çanakları için renkli biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  2. Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Baharatlı zeytinyağını bir fırça yardımıyla biberlerin üzerlerine ve içlerine sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler közleninceye kadar 15-20 dakika pişirin.
  4. Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
  5. Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
  6. Sosu için tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  7. Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın.
  8. Köri soslu tavukları biber çanaklarının içlerine paylaştırın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu