Pazılı Piliç Sarma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Piliç Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pazılı Piliç Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Tavuk etini et tokmağı ile inceltip bir kaba alın. 1 kahve fincanı süt, tuz ve karabiber ekleyip 10-15 dakika bekletin. Mantarlı harç için, mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Tencerede zeytinyağını ısıtıp unu kavurun. Sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Sarımsakları ekleyip 5-6 dakika pişirin. Mantarları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Karışımı ezip püre haline getirin.

Pazıyı kaynayan suyun içine atıp 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Pazıları kuru bir bezin üzerine düzgünce bütün bir dikdörtgen olacak şekilde serin. Tavuk etlerini pazının üzerine eşit gelecek şekilde yayın. Tavuk dilimlerinin üzerine mantarlı harcı spatula ile yayın. Eti rulo şeklinde sarın.

Milföy hamurlarını birleştirip bütün bir dikdötgen şeklinde hazırlayın. Pazılı ruloyu hamurun ortasına alıp ekmek şeklinde her iki ucundan kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu