Nohutlu Tavuk Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Birçok sebze ile uyum içinde olan nohut ile lezzetli et yemekleri hazırlayabilirsiniz. Düzenli tüketeceğiniz bakliyatlar diyabet rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Hazırsanız, nohutlu tavuk yemeği tarifine başlayabiliriz.

Nohutlu Tavuk Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Baharat karışımı için

Üzeri için

Nohutlu Tavuk Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuz ve baharatları derin bir kapta karıştırın. Tavuk kalça etlerini baharat karışımına bulayın. 
  2. Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaseye alın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip karıştırın. Soğanları bir fırın kabının tabanına yayın. 
  3. Haşlanmış nohutları, baharatları tavuklara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. 
  4. Nohutlu tavuk etlerini soğanların üzerine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak servis yapın.

Nohutlu bulgur pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu