Narenciye Soslu Tavuk Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciye Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Buğday salatası için

Sosu için

Üzeri için

Narenciye Soslu Tavuk Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin. Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.
  2. Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Buğday salatası için haşlanmış buğdayı bir servis tabağına alın.
  3. Dilimlenmiş siyah zeytin, küp doğradığınız salatalık turşusu ve domatesi ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
  4. Tavuk pirzolalarınızı üzerine taze kişniş yaprakları ilave ederek ve yanında buğday salatasıyla servis yapın.

    Kalp sağlığını korumasıyla bilinen tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, yemeye doyamayacağınız fırında patatesli tavuk eti tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu