Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Etleri elinizle didikleyin. Tavaya tereyağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yemeklik doğradığınız biberleri ve havucu ekleyip sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşayınca üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi ekleyin. 2-3 dakika sonra kremayı, tavuk suyunu, tuzu ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. 4 milföy hamurunu geniş bir kare olacak şekilde birbirine yapıştırın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Fırın kabına hazırladığınız tavuk yemeğini aktarın. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan kremalı tavuk eti tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu