SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Milföy Kaplı Tavuk But
Milföy Kaplı Tavuk But
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Milföy Kaplı Tavuk But Tarifi İçin
Malzemeler
4 parça tavuk but
5 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Milföy Kaplı Tavuk But
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ekleyin ve 4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine sürün.
Milföy hamurlarını unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafifçe açın. Butları üzerlerine yerleştirip sarın.
Kalan hamurdan şeritler kesip üzerine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu