Limon Soslu Ve Bademli Tavuk Göğüs Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Soslu Ve Bademli Tavuk Göğüs Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Limon Soslu Ve Bademli Tavuk Göğüs Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz çiğ bademi tereyağında hafif soteleyip bir fırın kabının tabanına yayın.
  2. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızarttığınız tavuk göğüs etlerini sotelediğiniz soğanların üzerine yerleştirip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  3. Ayrı bir kasede tavuk suyu, limon suyu, zeytinyağı ve kremayı bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp ince kıydığınız ince kıydığınız jalepeno biberi turşusunu ve tarhunu ilave edin.
  4. Soslu tavuk göğüs etlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Üzerini lime ve limon dilimleri ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için tavuk yemeklerine göz atabilir, kısa sürede hazırlanan fırında sebzeli tavuk göğüs eti tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu