Kremalı Tavuk Izgara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Tavuk Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Izgarayı yağlamak için:

Krema için:

Kremalı Tavuk Izgara

Nasıl Yap��lır Fotoğrafları Gizle

Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın. Tavuk butlarını ilave edin. Tavuk butlarını karışıma bulayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekleterek marine edin. 
Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın. Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın. Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 8-10 dakika kızartın. Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin. 
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin. Sürekli karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika pişirin. 
Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin. 
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın. Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu :
ÇOK ÖNEMLİ!
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir.

Afiyet olsun.

Kısa sürede hazırlanan fırında tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu