Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kayısılı sos için

Üzeri için

Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk göğüs etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip ince doğradığınız sarımsağı ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen tavuk etlerini sarımsaklı ve baharatlı yağıyla beraber bir fırın poşetine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kayısılı sos için kuru kayısıları kaynar suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir sos tenceresine alın. Üzerine portakal suyu, toz kırmızı biber ve tatlı ekşi sosu ilave edip 10 dakika pişirin. Noodle makarnayı haşlayıp suyunu süzün ve bir servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine tavuk göğüs etlerini yerleştirip kişniş yaprakları ve dilimleyip hafif kızarttığınız kırmızı kapya biberi ile süsleyin. Yanında kayısılı sos ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu