- Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tavada ısıtın.
- Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
- Tavukları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın. Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
- Kremayı ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ıspanağı yayın. Üzerine ikişer parça tavuk eti yerleştirin. Üzerine sos gezdirip servis yapın.
Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen tarhun soslu tavuk eti tarifine göz atmayı unutmayın.