İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuş üzümlerini bir süre suda bekletip suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış ciğeri ekleyin.
  2. Kızarmaya başladığında dolmalık fıstık ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  3. Kuş üzümü, tarçın, şeker, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  4. Hazırladığınız pilavı yarım saat demlendirin. Bütün tavuğu bol suyla yıkayıp iyice temizleyin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra içine hazırladığınız pilavı doldurun.
  5. Kürdanla kapatıp mutfak ipiyle kanat ve butlarını gövdeye bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Sosu için ketçap, hardal, bal, zeytinyağı ve soya sosunu bir kasede karıştırıp fırçayla tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Dolma Tarifleri Pilav Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu