Hodanlı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hodanlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Hodanlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hodan otunun gövdesini ayıklayın. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu aktarın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Hodan otunu bu suda haşlayın. Suyu çektikçe su ilave edin. (su ilave etmezseniz hodan otu salyasını bırakır) Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tavukları parmak şeklinde kesin. Tavuk etlerini bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Üzerlerine limon suyu gezdirin.

Ayrı bir kapta peyniri, sütü kaynatmadan eritin. İçine tavuk etlerini ilave edip soteleyin.

Hodan otu, tarçın, kıyılmış yemlik otu, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Sıcak servis yapın.


AKLINIZDA BULUNSUN

İSTEĞE GÖRE GEMLİK OTU YERİNE MAYDANOZ VEYA ARAPSAÇI DA KULLANABİLİRSİNİZ.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu