Hatay Chicken Burrito
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Burrito, Meksika mutfağından dünyaya yayılan bir sokak lezzetidir. Şef Emircan Canatar, evde kolayca yapabileceğiniz, özel Hatay sosuyla lezzetlendirilmiş burrito tarifini okurlarımızla paylaştı. Şef usulü Hatay chicken burrito tarifi için kollarımızı sıvayıp malzemelere geçebiliriz.

Klasik burrito tarifine göz atmayı unutmayın.

Hatay Chicken Burrito Tarifi İçin

Malzemeler

Antakya sos için:

Hatay Chicken Burrito

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Antakya sosu hazırlayarak başlıyoruz. Tereyağını kızdırın, salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra şekeri, elma sirkesini ve baharatları ekleyip homojen bir kıvam almasını sağlayın. 
  2. Tavuk stok da eklendikten sonra bir taşım kaynatarak altını kapatın. Tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. 
  3. Soğan ve sarımsağı soteleyin ve döner kesim yaprak tavukları ilave edin. Kremayı da ilave ettikten sonra dilerseniz bu aşamada kimyon, köri gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. 
  4. Kremayı iyice çektirdikten sonra kenara alın. Antakya sos ile sotelediğiniz pilavı tortilla ekmeğine koyun. 
  5. Üzerine soslu tavuk ilave edin, limon sıkın ve mozzarella rendesi ekleyin. 
  6. Mor lahana turşusu, taze kişnişler, çıtır soğan ekledikten sonra üzerinde sarımsaklı mayonez gezdirin. Ve tortilla ekmeğine sararak tavada her yerini göz göz olacak şekilde mühürleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hatay Mutfağı Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu