Fıstıklı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstıklı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  1. 2 yemek kaşığı sirke ve karabiber koyarak tavukları karıştırın. 
  2. Yumurta sarısı ile nişastayı iyice karıştırın ve bu karışımla tavukları terbiye edin.
  3. Sac tavasında biraz sıvı yağ ile pişirmeye koyun. Çok pişirmeyin bir tabağa tavukları alın. 
  4. Sac tavasına yine biraz sıvı yağ koyarak doğradığınız sebzeleri pişirin.
  5. Önce fıstıkları sonra sırayla zencefil, soğan, yeşil ve kırmızı biberleri pişirin. 
  6. Yarı pişirdiğiniz tavukları da ekleyerek iyice soteleyin.
  7. Bir kapta biber salçası, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker, soya sosu, 2 yemek kaşığı fındık yağı, pul biber, ezilmiş sarımsakları karıştırın ve pişen tavuklara ekleyin. Gerekirse yarım fincan su ilave edebilirsiniz.
  8. Son bir taşım tatlar karışsın diye kaynatın ve üzerine ince kesilmiş taze soğan ile tabaklara servis edin.

Yer fıstıklı tavuk tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu