Tarif ve yapım: Deniz Orhun
Fotoğraf: Mehmet Ateş
- 2 yemek kaşığı sirke ve karabiber koyarak tavukları karıştırın.
- Yumurta sarısı ile nişastayı iyice karıştırın ve bu karışımla tavukları terbiye edin.
- Sac tavasında biraz sıvı yağ ile pişirmeye koyun. Çok pişirmeyin bir tabağa tavukları alın.
- Sac tavasına yine biraz sıvı yağ koyarak doğradığınız sebzeleri pişirin.
- Önce fıstıkları sonra sırayla zencefil, soğan, yeşil ve kırmızı biberleri pişirin.
- Yarı pişirdiğiniz tavukları da ekleyerek iyice soteleyin.
- Bir kapta biber salçası, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker, soya sosu, 2 yemek kaşığı fındık yağı, pul biber, ezilmiş sarımsakları karıştırın ve pişen tavuklara ekleyin. Gerekirse yarım fincan su ilave edebilirsiniz.
- Son bir taşım tatlar karışsın diye kaynatın ve üzerine ince kesilmiş taze soğan ile tabaklara servis edin.
Yer fıstıklı tavuk tarifi için tıklayın