Fırında Sebzeli Tavuk
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sebzeli Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk etlerini ikiye kesip bir kaba alın. 3 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyip 15 dakika marine edin. Domates, patates, biber ve kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. 
Soğanları kıyın, sarımsak dişlerini soyun. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Salça, 1 bardak sıcak su ve defne yapraklarını ekleyip sos kıvamını alıncaya dek pişirin. 
Defne yapraklarını sosun içinden alın, sosu ılınmaya bırakın. Fırın kalıbını yağlayıp sırasıyla tavuk eti, patates, biber, domates ve kabak dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yan yana dizin. 
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu