Fırında Balkabaklı Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının kabuklarını soyup ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin.
  2. Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin.
  3. Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu