Fas Usulü Kayısılı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fas Usulü Kayısılı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fas Usulü Kayısılı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Soğanları temizleyin. 3 soğanı ince dilimler halinde kesin. Diğer soğanları küp şeklinde doğrayın. Kuru kayısıları zar şeklide kesin. Maydanozları temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Derin bir kasede küp şeklinde kesilmiş soğanlar, 3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran, zar şeklinde kesilmiş kuru kayısılar, bal, tarçın, zencefil, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Derin bir güvecin tabanına tavuk butlarını yerleştirin. Sırasıyla dilimlenmiş soğanlar, domatesler ve baharatlı karışımı kat kat yerleştirin. Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık
90 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Tavuk Yemekleri Fas Mutfağı

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu