SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk
Güncelleme tarihi:
17 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
500 g tavuk kalça eti
10 adet mantar (İkiye kesilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
1 kutu krema (200 ml)
Tuz
Dereotlu Ve Kremalı Tavuk
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuk etlerini ceviz büyüklüğünde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavada, sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk eti pişince tuzunu ve kimyonunu ilave edip birkaç kez çevirin.
Ayrı bir kapta kremanın içine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
Pişen tavuk etini ocaktan almadan 3 dakika önce kremasını ilave edin. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Tavuk Yemekleri
Et Tarifleri
Benzer Tarifler
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu