Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın.
  2. Yağ ısındıktan sonra üzerine tavuk etlerini,1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ve zencefili ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın. Ardından tavadan alıp ayrı bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın.
  4. Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı, sivri biberi, kırmızı biberi, havucu ilave edip soteleyin.
  5. Sebzeler yumuşamaya başlayınca üzerine lahanayı ilave edip pişirmeye devam edin. Soya sosunu da ekleyip karıştırın.
  6. 1-2 dakika sonra tavuk etlerini de ilave edip karıştırın .Haşladığınız basmati pirinci, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin. 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Akşam Yemeği Çin Mutfağı Tavuk Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu