Malzemeler
Tavuğun içine sürmek için
Tavuğun dışına sürmek için
Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.
Tavuğu bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsakları ezin. Biberiye ve karabiberle karıştırıp tavuğun içine yayın. Dış malzemesini de karıştırarak tavuğun derisine iyice yedirin.
Tavuğu içine alacak büyüklükteki bir derin tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuğu içine yerleştirin. Tavuğun dışına sürdüğünüz malzemenin yanmaması için ocağı kısın. Ters yüz ederek pembeleşinceye kadar 10-12 dakika sote edin. Sirkeyi ekleyin. Çok ağır ateşte ara sıra çevirerek tavuğu demlendirin. Kapağının tam olarak kapalı olmasına dikkat edin. Tavuk kurursa biraz daha su ilave edin.
Tavuğu ocaktan alıp üzerine tuz serpin. Tavada ağzı kapalı olarak 10 dakika daha demlendirin. Dilimleyerek suyuyla birlikte sıcak servis yapın.
Klasik tavuk rosto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.