Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tavuğun içine sürmek için

Tavuğun dışına sürmek için

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Tavuk Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Tavuğu bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsakları ezin. Biberiye ve karabiberle karıştırıp tavuğun içine yayın. Dış malzemesini de karıştırarak tavuğun derisine iyice yedirin.
 
Tavuğu içine alacak büyüklükteki bir derin tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuğu içine yerleştirin. Tavuğun dışına sürdüğünüz malzemenin yanmaması için ocağı kısın. Ters yüz ederek pembeleşinceye kadar 10-12 dakika sote edin. Sirkeyi ekleyin. Çok ağır ateşte ara sıra çevirerek tavuğu demlendirin. Kapağının tam olarak kapalı olmasına dikkat edin. Tavuk kurursa biraz daha su ilave edin. 

Tavuğu ocaktan alıp üzerine tuz serpin. Tavada ağzı kapalı olarak 10 dakika daha demlendirin. Dilimleyerek suyuyla birlikte sıcak servis yapın.

Klasik tavuk rosto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu