Bezelye Püresi Yatağında Izgara Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Püresi Yatağında Izgara Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelye püresi için

Izgara tavuk için

Bezelye Püresi Yatağında Izgara Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bezelyelerden bir kase kadar ayırdıktan sonra kalanını püre için ayıklayın ve bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kuşbaşı tavuk etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve ayırdığınız taze bezelyeleri kabuklarıyla beraber ilave edip tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelye püresini bir servis tabağına yayın. Bezelyeli tavuk etini üzerine ekleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz ızgara tavuk şiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu