Bezelyelerden bir kase kadar ayırdıktan sonra kalanını püre için ayıklayın ve bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kuşbaşı tavuk etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve ayırdığınız taze bezelyeleri kabuklarıyla beraber ilave edip tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelye püresini bir servis tabağına yayın. Bezelyeli tavuk etini üzerine ekleyip sıcak servis yapın.