Beşamel Soslu Tavuklu Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için

Üzeri için

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yarım limon suyunu ilave edip diri kalacak şekilde haşlayın.
  2. Tavuk etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
  3. Doğradığınız tavuk etleri ile birlikte pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates ve ince doğradığınız yeşil biberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp ocaktan alın.
  4. Beşamel sos için bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Sütü yavaşça çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tuz ve beyaz biber ile tatlandırın. Kaşar peyniri eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  7. Haşlanan enginarları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerlerine tavuklu harcı paylaştırın.
  8. Tavuk etlerinin üzerini kapatacak şekilde beşamel sos gezdirin ve birer dilim taze kaşar peyniri ile kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu