Beğendili Piliç Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan ve tereyağı ile hazırlanan beğendi, ana yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak sunulur. Hünkar beğendi yemeğinden tanıdığımız beğendi, özellikle tavuk yemekleriyle birlikte sunulur. Sos ile marine edilen tavuklar pişirildikten sonra beğendi ile birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, beğendili piliç pirzola yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak piliç topkapı ve acı soslu baharatlı piliç tarifine de göz atın.

Beğendili Piliç Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk için:

Beğendili Piliç Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beğendi için; İlk olarak patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını güzelce soyun.
  2. Soyduğunuz patlıcanları ufak ufak dilimleyin. Bu esnada tavayı ocağa alarak ısıtın.
  3. Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek hafifçe karıştırın. İçerisine un ekleyin ve kavurun.
  4. Unun üzerine patlıcanları ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın.
  5. Ocağın altını kısın. Yarım bardak sütü tavaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  6. Süt kaynayana dek malzemeleri karıştırın. Kaynadığında ise üzerine karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek ocağı kapatın.
  7. Eğer beğendinin kıvamı çok koyuysa, bir miktar sıcak su ekleyerek açabilirsiniz.
  8. Piliç pirzola için; Sarımsakları rendeleyin.
  9. Bir kabın içerisine sarımsak, zeytinyağı, toz biber, karabiber ve tuzu alarak karıştırın.
  10. Tavukları sosun içerisine alarak en az yarım saat bekletin.
  11. Yapışmaz tavayı ocağa alın ve tavukları tek tek önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  12. Servis tabağına hazırladığınız beğendiyi alın ve yuvarlak olacak şekilde yayın.
  13. Beğendinin üzerine piliç pirzolaları ekleyerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Tavuk Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Et Tarifleri Davet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo