Baharatlı Tavuk Kanatları
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ballı tane hardallı sos için

Baharatlı Tavuk Kanatları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk kanat etlerinin üzerine kemiğe kadar 2-3 çizik atın. Un, sarımsak tozu, tuz ve baharatları yayvan bir kapta karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kasede köpük köpük olana kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Tavuk kanatlarını önce unlu baharatlı karışıma sonra yumurta beyazlarına bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kızarmış tavuk kanatlarını yanında sosla beraber servis yapın.

Baharat kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı domates soslu tavuk kanat tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu