- Acı yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin üst kısımları yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın. Biberlerin üzerini pişirdiğiniz yağlı kağıt ile sarıp 15 dakika bekletin. Yağlı kağıdı açıp biberlerin kabuklarını soyun. İnce doğrayıp bir kaseye alın.
- Tavuk pirzolalarının üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir ızgara tel üzerine alarak önceden ısıtılmış 210 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkartın ve bir karıştırma kabına alın. Krema, lime suyu, tuz ve acı kırmızı toz biberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
- Doğradığınız acı yeşil biberler, haşlanmış arpa şehriye, barbunya fasulyesi, ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesler, ince kıydığınız taze soğan, mısır, ince kıydığınız kişniş ve avokado sosu bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice harmanlayın. Arpa şehriyeli karışımı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine tavuk pirzolaları ilave edip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, bu yemeğin farklı bir versiyonu olan kırmızı biberli tavuk pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.