Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sunum için

Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı rendeleyin ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. Arpaları ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
  3. Suyu ekleyip çekinceye kadar karıştın. Mantar, kekik yaprakları ve tavuk suyunun ¾’ünü arpaya ekleyin ve sık sık karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu çektikçe gerektiği kadar tavuk suyu eklemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın.
  5. Risottoyu servis tabağına alıp üzerine parmesan dilimleri ve Frenk soğanlarını serpiştirin. Bekletmeden servis yapın.

Göğüs eti yerine tavuk budu ile hazırlanan pratik mantarlı risotto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav ve Makarna Tarifleri Tavuk Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu