Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin. Süzdürüp şarabı bir kenara alın. Soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ezin. Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.