Afrodizyak Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Afrodizyak Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Afrodizyak Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin. Süzdürüp şarabı bir kenara alın. Soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ezin. Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu