Yuvalak
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yuvalak köfte, Şanlıurfa yöresine özgün bir lezzettir. İç kısmında kuzu veya dana kıyması, dışında ise ince bulgur kullanılır. Hazırsanız, Urfa usulü yuvalak köfte nasıl yapılır görelim.
Yuvalak Tarifi İçin

Malzemeler

Yuvalak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
  3. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte