SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Köfte Tarifleri
Yuvalak
Yuvalak
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yuvalak köfte, Şanlıurfa yöresine özgün bir lezzettir. İç kısmında kuzu veya dana kıyması, dışında ise ince bulgur kullanılır. Hazırsanız, Urfa usulü yuvalak köfte nasıl yapılır görelim.
Yuvalak Tarifi İçin
Malzemeler
250 gr çiğ köftelik dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Yuvalak
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan
fellah köfte tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Kızartma Tarifleri
Köfte Tarifleri
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte