Yufkada Köfte
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Koyun ve dana etiyle hazırlanan köfte, yufkaya sarılarak rulo şeklinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda sık sık tercih edilen bu yemek, garnitür ve baharatlarla zenginleştirilir. Hazırsanız, ev yapımı yufkada köfte tarifine başlayabiliriz.

Beef wellington tarifine de göz atın.

Yufkada Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yufkada Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir köfte. Bayat ekmek içi, kıyılmış soğan, kıymalar, 2 yumurta sarısı, tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın.
  2. Dikdörtgen şeklinde açıp içine garnitür ve bezelyeleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.
  3. Yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dereceye ayarlı fırında kendi suyuyla ara ara çevirerek 1.5 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte