Yoğurtlu Şiş Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Halep yöresinin özgün yemekleri arasında yer alan yoğurtlu şiş köfte, yüksek proteinli bir besindir. Genellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Hazırsanız, Halep usulü yoğurtlu şiş köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Yoğurtlu Şiş Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Şiş Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları ince kıyıp suyunu iyice sıkın. Soğan suyunu bir kaba aldığınız kıymanın üzerine aktarın. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip yoğurun.
  2. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlayıp şişlere takın. Izgarada çevirerek pişirin. Pideleri ızgarada ısıtıp kare kare kesin.
  3. Pide parçalarını tabağa dizin. Sıcak et suyunu pidelerin üzerine dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış tereyağının yarısını pidelerin üzerine gezdirin.
  4. Kalan tereyağını pul biberle birlikte tekrar ısıtın. Yoğurdu iyice çırpıp pidelerin üzerine gezdirin. Tuz serpin. Pişen köfteleri yerleştirin. Tekrar tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler Et Tarifleri Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte