Tiritli Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et suyu ve ekmek ile hazırlanan tirit, Şanlıurfa'ya özgü bir lezzettir. Genellikle kaz ekmeği ile hazırlanır. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yaygın olan bu yemek, Fas ve İran'da da tüketilir. Malzemeleriniz tamamsa, tiritli köfte tarifine geçebiliriz.

Tiritli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Köfte için

Üzeri için

Tiritli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru bir kaba alın ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın.
  2. Yumurtaları teker teker kırıp  oğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin.
  3. Hamurdan parçalar kopartıp misket şeklinde köfteler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Etleri ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  5. Bu arada köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Etler kızarınca haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ekleyerek karıştırın.
  6. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. pul biber ve nane serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlanan pratik ve lezzetli tirit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte