Tavuklu Dalyan Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muğla ile özdeşleştirilen dalyan köfte, dana, koyun veya tavuk kıyması ile hazırlanabilir. Genellikle iç harcında yumurta ve garnitür kullanılır. Hazırsanız, tavuklu dalyan köfte tarifine başlayabiliriz.
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Sosu için:

Tavuklu Dalyan Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Sarımsağı ezin ve tüm köfte malzemelerini karıştırarak iyice yoğurun. İç harcınızı hazırlayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  2. İç harcı için havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri haşlayarak sularını süzün.
  3. Dinlenen köfte harcını, hafifçe yağladığınız pişirme kağıdı üzerine dikdörtgen şeklinde yayın.
  4. İç harcı köfte harcınızın ortasına yerleştirin.Köfte harcınızı pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın.
  5. Köftenizi birleşme yeri altta kalacak şekilde kağıt üzerinde yuvarlayarak fırın kabına ya da kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
  6. Sosu için domatesi rendeleyerek zeytinyağı ile kavurun. Sarımsağı ezerek ya da küçük küçük doğrayarak domateslere ekleyin.
  7. Domates ve sarımsak piştikten sonra suyu ve tuzu ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin. Rulo halindeki köftenizi dilimledikten sonra üzerine domates sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yumuşak et ile hazırlanan pratik dalyan köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte