Tavuk Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Protein ve demir bakımından zengin olan tavuk köftesi, en pratik tariflerden biridir. İsteğe göre kızartma ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde tavuk köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Tavuk Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Tavuk Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmeği ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin. Frenksoğanı ve maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, yarım çay bardağı galeta unu, mısır unu, soğan, frenksoğanı, maydanoz, köri, ceviz, tuz ve kırmızı biberi ilave edip yoğurun.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yassılaştırın. Köfteleri kalan galeta ununa tek tek bulayın.
  4. Yağı kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Şefin Yorumu :

Hazırladığınız tavuk köftesini yumurtaya ve galeta ununa bulamadan ızgarada da pişirebilirsiniz. Ancak köfteleri dizmeden önce ızgarayı yağlayın.

Siz de acı severlerdenseniz, kırmızı biberli tavuk köftesi tam size göre!

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Çocuk Yemekleri Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte