Tatlı Ekşi Soslu Ve Fıstıklı Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Ekşi Soslu Ve Fıstıklı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kızartmak için

Tatlı Ekşi Soslu Ve Fıstıklı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek kırıntısı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir sos tenceresine alın. Ekmek kırıntıların rengi kahverengi olup çıtırlaşana kadar pişirin.
  2. Geniş bir karıştırma kabında kıyma, parmesan peyniri, ayrı bir kasede çırptığınız yumurta, kapari, ılınan çıtır ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kızartın.
  4. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Tavuk suyu ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Köfteleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
  5. Üzerine karıştırdığınız tavuk suyu ve toz şekeri ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Üzeri için fıstık ve bir saat kadar sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümünü yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun.
  7. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Köfteleri bir servis tabağında alın. Üzerini fıstıklı kuş üzümü ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek için hardal soslu isveç köfte tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte