Tarhanalı Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarhana, domates ve baharatlarla hazırlanan bir besindir. Genellikle çorba yapımında kullanılır. Hazırsanız, sofralarınıza yeni bir tat kazandıracak tarhanalı köfte nasıl yapılır görelim.

Tarhanalı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Tarhanalı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaya soğan, tereyağı ve tuz ekleyerek tavada kavurun. Biber salçası ve karabiber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harcı buzdolabında soğutun.
  2. Bulguru hafifçe ıslatın. Kalan baharatı ekleyerek yoğurun. Yumurta, et ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçerisine harçtan ekleyerek kapatın ve top biçiminde yuvarlayın.
  4. Tarhanaya su ilave ederek pişirdikten sonra süzün. Zeytinyağı, biber salçası ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.
  5. Tarhanayı haşladığınız suya ilave edin. Baharatları ve limon suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Taze fasulyeli pirinç pilavı tarifi ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte