Soğuk Misket Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk kıymasıyla hazırlanan misket köfte, ismini görünümünden dolayı almıştır. Pişirme işleminin ardından şişle birlikte servis edilir. Üzeri için yoğurtlu veya hardallı sos kullanılabilir. Hazırsanız, soğuk misket köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Soğuk Misket Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Soğuk Misket Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozu temizleyip kıyın. Nane yapraklarını doğrayın. Dolmalık biberi temizleyip robotta kıyın.  Turpların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin.
  2. Eti derin bir kaba alın. Yumurta, peynir, mısır unu, galeta unu, sarı biber, pulbiber, maydanoz, kimyon ve tuzu ilave edip yoğurun. 
  3. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
  4. Şişlere iki dilim turp 1 köfte olacak şekilde dönüşümlü olarak dizin.
  5. Sos için, salatalığı soyup iri iri rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt, salatalık, 1 tutam tuz, sarımsak ve naneyi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız şişleri sosla birlikte servis yapın.

Dilerseniz, sade misket köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte