Şiş Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum yöresi ile özdeşleşen şiş köfte, bazlama ile birlikte servis edilir. Hazırlanan köfte harcı tahta şişlere geçirilerek kızartılır. Malzemeleriniz hazırsa, nefis şiş köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Şiş Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bazlama için

Roka salatası için

Şiş Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kişniş, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.
  2. Harçtan cevizden daha büyük olacak şekilde parçalar kopartıp şişlere geçirin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın.
  3. Bazlama için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alarak ince yuvarlaklar açın.
  5. Açtığınız hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Kızaran bazlamaların üzerine tereyağı sürün.
  6. Roka salatası için bebek roka yapraklarını piyazlık doğradığınız kırmızı soğan ve tulum peyniri ile karıştırın. Şiş köftelerinizi yanında bazlama ve roka salatası ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Servis esnasında kullanacağınız ev yapımı bazlama tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri MasterChef Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte