Sarımsak Soslu Haşlama Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsak Soslu Haşlama Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sarımsak sos için

4 domates
2 acı kıl biber
2 acı kuru biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Tuz

Sarımsak Soslu Haşlama Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzu ilave edin. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun.
  2. İç harcını hazırlamak için, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene dek kavurun.
  3. Rengi hafif dönmeye başlayınca dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  4. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç harçtan yerleştirip kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ve 15-20 dakika haşlayın. 
  5. Sos için, rendelediğiniz domates ve ezdiğiniz sarımsağı bir sos tenceresine alarak kaynatın.
  6. Kaynadıktan sonra küçük doğradığınız biberleri ve sirkeyi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın.
  7. Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için kadınbudu köfte tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte