Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzu ilave edin. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun.
İç harcını hazırlamak için, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene dek kavurun.
Rengi hafif dönmeye başlayınca dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç harçtan yerleştirip kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ve 15-20 dakika haşlayın.
Sos için, rendelediğiniz domates ve ezdiğiniz sarımsağı bir sos tenceresine alarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra küçük doğradığınız biberleri ve sirkeyi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın.
Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.